Държавният глава Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на

...
Държавният глава Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на
Коментари Харесай

Президентът връчи втория мандат на ПП-ДБ

Държавният глава Румен Радев връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от втората по величина парламентарна група в 49-ото Народно заседание - " Продължаваме Промяната-Демократична България “.

Папката бе призната от акад. Николай Денков. 

Изразявам цялостно схващане за деликатността на обстановката, като президент съм директно зает с нашата сигурност и предназначен да брани българската страна. Точно поради това аз от моя страна ви връчвам мандат, само че нецелесъобразно, поради наклеветяването на службите, поръчката за вмешателство в изборите. Това съобщи президентът Румен Радев.

Длъжен съм да връча този мандат. В името на запазването на остатъците от доверие в политическата система, приканвам ви да премислите напълно целесъобразността от оползотворяването на този мандат, той към този момент е дискредитиран, сподели Радев.

Акад. Денков съобщи от своя страна: " Знаете моите цели. Аз мисля, че всички сме единомислещи, че България има потребност от устойчиво държавно управление, което да взема решение проблемите на хората и което да придвижва европейския път на България. "

Кандидатът за министър председател с втория мандат означи, че най-съществен е бюджетът, без който не могат да се случат редица значими заплащания. Той акцентира, че е доста значимо Народното събрание да работи, като уточни, че чакат промени в Конституцията, в Наказателния кодекс и други

" През идващите дни ние ще водим договаряния с другите парламентарни сили, с цел да успеем да съставим постоянно държавно управление ", заяви акад. Денков, като добави, че се надява идната седмица да има постоянно излъчено устойчиво държавно управление.

Акад. Денков ще бъде отпред на изпълнителната власт първите 9 месеца, а по-късно постът министър-председател ще бъде стихотворец от Мария Габриел от ГЕРБ-СДС. Това бе решено при започване на договарянията сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Към момента договарянията са замразени. 

Група протестиращи посрещнаха представителите на " Продължаваме Промяната-Демократична България " пред президентството. 

Конституцията гласи, че в случай че и в този случай не бъде препоръчан състав на Министерския съвет, в седемдневен период, президентът разпорежда на някоя последваща парламентарна група да уточни претендент за министър-председател.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР